vrijdag 1 augustus 2014

Peter Creve

Creve begon bij de jeugd van KSV Bredene, maar trok al snel naar de buren van AS Oostende. Hier debuteerde hij als tiener in de eerste ploeg. De jonge middenvelder maakte er indruk en genoot de interesse van enkele clubs. In 1980 verhuisde Creve naar SK Beveren, waar hij een vaste waarde werd. In 1983 speelde hij de finale van de Beker van België. Beveren won met 3-1 van Club Brugge. Een jaar later werden de Waaslanders zelf kampioen.

In 1986 stapte Creve over naar Club Brugge. Het team onder leiding van de Nederlander Henk Houwaart kon naast Creve rekenen op onder andere Jan Ceulemans, Marc Degryse, Franky Van der Elst en Hugo Broos. Toch kreeg hij regelmatig speeltijd. Creve kon zowel op de linker- als op de rechterflank uit de voeten en werd gekenmerkt door zijn snelheid. In 1988 werd hij met Club landskampioen. Een jaar later werd Houwaart opgevolgd door Georges Leekens. Ook onder hem speelde Creve regelmatig. In 1990 werd hij opnieuw kampioen met Club.

In 1991 volgde Hugo Broos, een gewezen ploegmaat van Creve, Leekens op. Dat resulteerde in een nieuwe landstitel. Creve was ondertussen omgevormd tot rechtsachter, maar kreeg concurrentie van onder andere Claude Verspaille en Dirk Medved. Hij kwam amper nog aan spelen toe. In 1994 zette hij een punt achter zijn carrière.
Bijschrift toevoegen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten